Over Marlene

P-ure is een concept dat is ontstaan uit een reis door verschillende fases en spirituele technieken die ik de laatste 20 jaar aan het maken ben.

Als tiener had ik last van migraineaanvallen. Op aanraden van een vriend ben ik op mijn 17e or 18e ben ik naar een rebirthing therapeut gegaan. Deze sessies hebben mijn leven veranderd, en zo werden breath work en meditatie onderdeel van mijn leven. En o ja, ik had geen last meer van migraine.

Ik kreeg een baan in de muziekindustrie en ik denk dat velen dat een droombaan vonden. Maar zo voelde het niet voor mij. Ik kwam in de uitgeverswereld terecht. Ik heb voor veel bekende bladen gewerkt zoals ELLE, NU.nl, Cosmopolitan, Santé, BBC en Cosmogirl en nog vele anderen. Als je de hele dag achter je computer zit, dan krijg niet veel beweging. Ik moest daar wat aan gaan doen. Ik had last van mijn nek, schouders, armen en handen, net als veel van mijn collega’s. Dus ik begon een combinatie van yoga en hardlopen. Ik vond yoga leuk en het voelde alsof mijn klachten minder werden, maar het was geen liefde op het eerste gezicht.

Mijn carrière ontwikkelde zich en ik werd hoofdredacteur van de ELLE in Bulgarije. Het was een hectische periode in mijn leven, het launchen van een fashion tijdschrift, praten met de pers en adverteerders en eindverantwoordelijk zijn voor alle redactionele issues. Yoga en meditatie bleven bij mij. Het hielp me aarden en even op adem komen in de gekte van een zogenaamde glamour lifestyle.

Ik maakte weer een switch, deze keer naar de reclamewereld. Ik werd Client Service Director voor een Saatchi&Saatchi affiliatie en als Creative Thinking Trainer voor de bekende filosoof dr. Edward de Bono. Ik werkte voor grote klanten en op grote campagnes en projecten. Maar iets begon er te veranderen in mij. Soms heb je een crisis nodig om jouw pad te vinden. Zo ook voor mij. Na een recordbrekend succes van een project ben ik in elkaar gestort en flauw gevallen van teveel stress en oververmoeidheid. Door de val had ik letsel aan mijn hoofd, nek en schouders en ik begon een lang proces van heling. Het eerste wat ik deed, was terug gaan naar mijn yoga en meditatie.

Om een lang verhaal kort te maken, ik heb veel fantastische leraren, healers, spirituele meesters en coaches ontmoet. Ik heb geëxperimenteerd met verschillende technieken en stromingen van over de hele wereld. En de laatste zes jaar heb ik mijn kennis gedeeld met mensen tijdens lessen, workshops, retreats en seminars. Ik heb mijn eigen yoga studio gehad waar ik groeps- en privélessen gaf. En ik heb veel lesgegeven als gastdocent in verschillende yogastudio’s. Een paar maanden geleden ben ik teruggekomen naar Amsterdam.

Dus, hier ben ik, mijn pad volgend, klaar om jou van dienst te zijn.

Namaste,

Marlene

Comments are closed.